Introductie

Geschiedenis

De eerste editie van de Zeemijlenloop Delfzijl vond plaats in 2012. In die tijd had elk zichzelf respecterend dorp een eigen hardloopevenement en daarin kon Delfzijl niet achterblijven. Deze handschoen heeft Atletiekvereniging Fivelstreek met succes opgepakt. De eerste editie deden er meteen 795 deelnemers mee. Intussen is de Zeemijlenloop uitgegroeid tot een hardloopevenement met 1500 deelnemers en is het voor velen een vast nummer op de hardloopagenda geworden.

 

Uniek

Wat maakt de Zeemijlenloop Delfzijl uniek? Dat is heel simpel. Het is het eerste hardloopevenement dat gemeten werd in zeemijlen. Je hebt de keuze om 3 of 6 zeemijlen te lopen. Je legt dan respectievelijk 5,556 en 11,112 km af. Verder is het een mooi, breed en afwisselend parcours. Je loopt door een groot deel van Delfzijl. Je loopt langs historische plekken, maar ook nieuwbouwwijken worden aangedaan. Ook het standbeeld van Maigret wordt niet vergeten.

 

Stadion

En dan is er natuurlijk de sfeer. De sfeer wordt gemaakt door de enthousiaste deelnemers, het uitzicht over de Eems, flinke zeewind mee of tegen, het geweldige publiek en de live bands langs het parcours. De start en finish is op de atletiekbaan, vlak voor de tribune. Kort na de start ren je onder het tribunepoortje door van de overvolle tribune. Zo lijkt het net alsof je in een echt stadion rent. Toegejuicht door het publiek begin je daar aan je zeemijlen, een enthousiastere start kun je je niet wensen. Eenmaal op de weg kun je je benen echt los gooien. Bij de finish wacht je een even enthousiast onthaal.

 

 

Laat je verrassen in Delfzijl en schrijf je vandaag nog in!

INSCHRIJVEN