Matchis goede doel editie 2017 Zeemijlenloop

De Zeemijlenloop heeft de Stichting Matchis als goed doel omarmd. Het doel van deze stichting is om mensen die een stamceldonatie nodig hebben en stamceldonoren aan elkaar te matchen. Met name mensen die een chemokuur hebben gehad, hebben vaak een stamceltransplantatie nodig. Helaas is er een groot tekort aan stamceldonoren. Samen met Stichting Matchis willen we daar verandering in brengen.

Gezonde donoren zijn voor patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben van levensbelang. Het is de laatste kans op leven die zij hebben. Deze kans moet hen gegeven worden. Veel hardlopers zijn gezond en wat zou er nou mooier zijn als we massaal stamceldonor worden. Waarom? Denk je eens in hoe het is als je vader, moeder, zoon, dochter, broer of zus en goede vriend of vriendin op een dag te horen krijgt dat hij of zij kanker heeft en na een paar chemokuren een stamceltransplantatie zal moeten ondergaan. Dan zal iedereen het fijn vinden als er een geschikte donor is, waarvan meteen materiaal beschikbaar is. Matchis is het Nederlandse centrum voor stamceldonoren en alle stamceldonoren zijn dan ook hier geregistreerd! Met hun hulp is er snel een donor gevonden en krijgen mensen een laatste kans om te leven. Dus aarzel niet en schrijf je vandaag nog in als donor! Uiteraard is het ook mogelijk om een financiële donatie te doen. Wil je een geldbedrag donoren? Geef dit dan door via de aanmelding voor de zeemijlenloop een geldbedrag in te vullen.

Zeemijlenloop Delfzijl

Welkom op de website van de Zeemijlenloop Delfzijl. Een uniek hardloopevenement in Delfzijl op zondag 28 oktober 2018 georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek.

Contact

Organisatie

Laatste Tweet

Volg ons