Stichting Matchis ontvangt cheque van zeemijlenloop

De zeemijlenloop is al een tijdje geweest en de nieuwe start in 2018 is al volop in voorbereiding. Donderdag avond (25-01) kon de stichting MATCHIS echter een vette cheque, uit handen van de voorzitter van AV Fivelstreek, ontvangen. Dit bedrag ( €700,=) werd gedoneerd tijdens de zeemijlenloop van 2017, waarbij de stichting Matchis als goed doel was uitverkoren. De cheque werd dan ook dankbaar in ontvangst genomen. Met dit geld kan de stichting hun doelen weer wat dichter bij brengen.
.De Zeemijlenloop heeft Stichting Matchis  als goed doel omarmd. 

Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt, is slechts 30%. Matchis gaat als er geen familiedonor is op zoek naar een niet-verwante donor. 

Alle niet-verwante stamceldonoren die in Nederland wonen staan bij Matchis geregistreerd. Alle stamceldonoren wereldwijd staan in de internationale databank BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide). De donoren staan anoniem met landcode nummer (NL-nummer) in de internationale databank.

Matchis in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein. Daarom is jouw aanmelding van levensbelang, meld je aan!


Zeemijlenloop Delfzijl

Welkom op de website van de Zeemijlenloop Delfzijl. Een uniek hardloopevenement in Delfzijl op zondag 28 oktober 2018 georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek.

Contact

Organisatie

Laatste Tweet

Volg ons