Zeemijlenloop afgelast

Zeemijlenloop Delfzijl gaat niet door

DELFZIJL De Zeemijlenloop Delfzijl gaat zondag 25 oktober niet door.

De organiserende commissie van Atletiekvereniging Fivelstreek heeft dat vanavond na de presconferentie van premier Rutte en minister De Jonge besloten, legt Marloes Lenting-Van der Eide van de pr uit. „Vol enthousiasme en plezier hebben wij in de afgelopen periode gewerkt aan het opzetten van een mooi evenement. Uiteraard met, in ons achterhoofd, de kennis dat de maatregelen wat betreft corona aangescherpt zouden kunnen worden. Na het horen van de persconferentie hebben wij met elkaar besloten dat het niet langer mogelijk is verder te gaan met de organisatie van de Zeemijlenloop. Het is #NaitAans.”

De laatste term is de nieuwe tijdelijke naam die aan het evenement was gegeven om het loopevenement toch - aangepast - door te kunnen laten gaan. De start op atletiekbaan en de finish in het centrum van Delfzijl blijven overigens volgend jaar wel gehandhaafd, evenals de nieuwe afstand van één ronde over vier zeemijl

De commissie kijkt intussen, met enige spijt, al wel naar 2021. „Wij willen alle aangemelde lopers, vrijwilligers, sponsoren en andere enthousiastelingen bedanken voor het vertrouwen. Wij hopen in 2021 weer een mooie editie van de Zeemijlenloop te kunnen organiseren.”

Meer informatie volgt zo snel mogelijk op de website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl en via de Facebook en Instagram pagina.

 

Bron: Eemsbode.nl