Introductie Zeemijlenloop

Op zondag 27 oktober 2019 vindt alweer de 8ste editie plaats van de Zeemijlenloop Delfzijl. Dit unieke hardloopevenement in de prachtige havenstad Delfzijl kent een afstand die heel toepasselijk gemeten wordt in zeemijlen. Je kunt kiezen uit 1 rondje van 3 zeemijlen (5,556 km) of 2 rondjes van in totaal 6 zeemijlen (11,112 km). 


De route van de Zeemijlenloop Delfzijl, die ook dit jaar weer georganiseerd wordt door Atletiek Vereniging Fivelstreek, begint en eindigt op het Sportpark Centrum (Burgemeester Boeremalaan 3) en leidt je langs de historische, mooiste en gezelligste plekken van Delfzijl. Ondermeer een oude volkswijk, de haven en het centrum worden aangedaan. Tijdens de Zeemijlenloop maak je zowel kennis met het oude als het nieuwe Delfzijl en word je langs het parcours muzikaal bijgestaan door diverse live bands!


Het doel van de organisatie van de Zeemijlenloop is om zoveel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan de loopsport. Het programma is ook dit keer zeer uitgebreid. De onderdelen waaruit je kunt kiezen zijn; een kids/peuterrun, een wedstrijdloop, een recreantenloop, een bedrijvenloop. Als nieuw onderdeel verwelkomen wij het wandelen. Het is vanaf heden mogelijk om de 3 zeemijlen sportief wandelend af te leggen.

Startlokatie:

AV Fivelstreek
(sportpark Centrum)
Burgemeester Boeremalaan 3
Delfzijl

Sport voor iedereen…
De organisatie van de Zeemijlenloop steunt mensen en organisaties die een bijdrage leveren aan sport en beweging. Daarom steunden we afgelopen jaar de Stichting KanjerKetting. Ook wandelaars kunnen zich opgeven voor de Zeemijlenloop. Het is mogelijk het parcours (1 rondje 3 zeemijlen en dus 5,5 km) sportief wandelend af te leggen.

Aantal deelnemers
De eerste editie in 2012 trok 800 deelnemers naar de start, sindsdien ligt het aantal tussen de 1200 - 1500 deelnemers.

Winnaars 2018

Overall Snelste Delfzijlster man/vrouw
Alwin Heijting   36:11                        Maurice Smit 36:18
Eline Glas 44:04 Graciella Evertsz 46:49

Parcoursrecord:
Man: Geart Jorritsma 35:43 editie 2017
Vrouw: Jessica Oosterloo 39:20 editie 2016


Bedrijvenloop:
1. Huis & Hypotheek | 2. Kamp & Koolhof | 3. Brandsma-De Jong


Zeemijlenloop Delfzijl

Welkom op de website van de Zeemijlenloop Delfzijl. Een uniek hardloopevenement in Delfzijl op zondag 28 oktober 2018 georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek.

Contact

Organisatie

Laatste Tweet

Volg ons