Zeemijlenloop steunt Kanjerketting

Afbeeldingsresultaat voor kanjerketting


De KanjerKetting steunt en beloont

De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker de KanjerKetting ontwikkeld.

De KanjerKetting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal.

Het doel van de KanjerKetting

De KanjerKetting is er voor kinderen met kanker. De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar de kleurige kralen. Maar de KanjerKetting is meer.

De KanjerKralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Door de KanjerKetting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. De ketting vertelt hun unieke verhaal.

Ouders gebruiken de KanjerKetting ook als leidraad om hun kind uitleg te geven over en het voor te bereiden op ingrepen. En met de KanjerKetting in de hand vertellen kinderen hun verhaal aan hun opa, oma of klasgenootjes.

Zo helpt de KanjerKetting kinderen door de behandeling heen en is na afloop een tastbare herinnering aan een ingrijpende periode. Voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden, is de ketting een dierbaar aandenken dat zij koesteren.

logo KanjerKetting

Zeemijlenloop Delfzijl

Welkom op de website van de Zeemijlenloop Delfzijl. Een uniek hardloopevenement in Delfzijl op zondag 28 oktober 2018 georganiseerd door Atletiekvereniging Fivelstreek.

Contact

Organisatie

Laatste Tweet

Volg ons