Introductie

In 2012 vond de eerste editie van de Zeemijlenloop Delfzijl 2012. Aan de eerste editie deden er meteen 795 deelnemers mee. Inmiddels is de Zeemijlenloop voor vele hardlopers een terugkerend evenement op de hardloopagenda geworden. De deelnemers komen vanuit heel Nederland, maar de loop heeft een sterk regionaal karakter. We kijken niet alleen naar het verleden, maar ook naar de toekomst. De route is dit jaar veranderd en we verrassen deelnemers en publiek graag met het nieuwe hardloopvriendelijke parcours. 

 

Uniek

Wat maakt de Zeemijlenloop Delfzijl uniek? Dat is heel simpel. Het is het eerste hardloopevenement dat gemeten werd in zeemijlen. Het parcours is vanaf dit jaar een afstand van 4 zeemijlen, een afstand van 7,408 km. Verder is het een mooi, breed en afwisselend parcours. Je loopt door een groot deel van Delfzijl. Zo ga je langs groengebieden en historische plekken. Ook het standbeeld van Maigret, het Damsterdiep en de zee worden niet vergeten.

 

Sfeer

En dan is er natuurlijk de sfeer. De sfeer wordt gemaakt door de enthousiaste deelnemers, het uitzicht over de Eems, flinke zeewind mee of tegen, het geweldige publiek en het muziek langs het parcours. De start is op de atletiekbaan. Kort na de start ren je onder het tribunepoortje door van de overvolle tribune. Zo lijkt het net alsof je in een echt stadion rent. Toegejuicht door het publiek begin je daar aan je Zeemijlenloop, een enthousiastere start kun je je niet wensen. Eenmaal op de weg kun je je benen echt los gooien. Bij de finish in het centrum van Delfzijl wacht je een even enthousiast onthaal.

 

 

Laat je verrassen in Delfzijl en schrijf je vanaf september in!

INSCHRIJVEN